„Svarbiausia man, kai vėliava buvo keliama pirmą kartą. Tai buvo Vengrija, pasaulio čempionatas. Laimėjau freestile, vienoje iš sunkiausių programų. Tai buvo patys pirmieji metai, kai Lietuva buvo išsilaisvinusi iš Sovietų Sąjungos“, – prisimena J. Kairys.

Šiandien visame pasaulyje žinomas lakūnas pirmą kartą lėktuvu į dangų savarankiškai pakilo būdamas 21-erių. Paklaustas, kiek lėktuvų jau teko pakeisti per visą savo pilotavimo istoriją, J. Kairys juokiasi – daugelis lėktuvų buvo ne jo.

„Tarybų Sąjungos rinktinėje būdamas nugalabijau tikrai virš 10 lėktuvų. O nepriklausomos Lietuvos laikais – vieną, Egėjo jūroje, pernai metais rugsėjo 23 d.“, – juokiasi lakūnas.

Apie realybės suvokimą, pergales ir pražudytus lėktuvus J. Kairio pokalbis su R. Valatka.

Nepriklausomybės 25-mečio proga DELFI TV pristato projektą „Mano pergalės kelias“, kurio metu išgirsite apie 25 Lietuvos vėliavas ir jų savininkus. Projekte atskleidžiamos asmeninės istorijos apie laisvų žmonių pasiekimus ir lietuvišką trispalvę.

Projekto tikslas – parodyti, kad kiekviena Lietuvos vėliava yra skirtingo žmogaus istorija, talpinanti aistrą ir užsidegimą, vertus prisiminti darbus bei pasididžiavimo savo šalimi jausmą.

Vėliavų savininkus, aistringus savo srities profesionalus, kalbina ir istorijomis su jumis dalinasi Rimvydas Valatka.