Chrisas Gove‘as yra vienas iš tų, kuriems patinka vasara, tačiau ne mažiau nei pramogos jam rūpi ir gamtos apsauga – visais įmanomais būdais, net ir gurkšnojant alų.

Būtent rūpinimasis gamta ir paskatino Ch. Gove‘ą ir vieną reklamos agentūrą sugalvoti iš pirmo žvilgsnio neįtikėtiną dalyką – valgomą ir gamtoje greitai yrančią alaus pakuotę.

Ch. Gove‘ui priklauso nedidelė alaus darykla Pietų Karolinoje „Saltwater Brewery“.

Užuot gabenę alaus virimui naudotus miežius ir kviečius ūkiams, kur jie sušeriami galvijams, bendrovės atstovai sugalvojo, kaip alaus gamybos šalutinius produktus paversti praktišku ir aplinką tausojančiu sprendimu – iš jų imta gaminti alaus pakuotes.

Iš plastiko pagamintos populiariausio pasaulyje alkoholinio gėrimo pakuotės pražūtingos visai vandenyje esančiai gyvybei.

Paukščiai, vėžliai ir kiti vandens gyventojai neretai įstringa plastiko žieduose arba paprasčiausiai juos supainioja su maistu.

Kiekvienais metais plastikas pražudo daugiau nei milijoną jūrų paukščių ir 100 tūkst. vandens žinduolių.

Valgomos pakuotės ir stalo įrankiai nėra naujas sumanymas. Naujas šios koncepcijos pritaikymas alaus pakuotei. Nuo tada, kai gegužės pradžioje paskelbė šią naujos kartos ekologišką alaus pakuotę pristatantį vaizdo įrašą, idėja sulaukė didžiulio susidomėjimo. Panašu, kad teigiami pokyčiai jau prasidėjo.