R. Golcas pasakoja, kad šios knygos mintis jam kilo dar rašant debiutinę knygą „Adwords reklama: sėkmingos pradžios gidas" ‒ jis norėjo parodyti abiejų įrankių galimybes ir paaiškinti žmonėms, kaip jie gali jais naudotis.

„Iš atsiliepimų apie pirmąją knygą supratau, kad jiems buvo naudinga tokia koncentruota informacija, ir jau tuomet mintys apie „Google Analytics" buvo kažkur šalia", - sako knygos autorius, kuris tikisi, kad ši knyga bus naudinga visiems, kurie turi bet kokį sąlygį su interneto svetainėmis ir jas analizuodami naudoja šį įrankį, o tokių, kaip rodo statistika, yra labai daug.

Ar šios knygos užtektų savarankiškai dirbti su „Google Analytics"? R. Golcas sako, kad tai priklauso nuo įmonės dydžio: „Jei, pavyzdžiui, tai yra šeimos verslas, ir nėra pakankamai pajamų samdyti kažkokią agentūrą, reikia apgalvoti kitą aspektą, kiek žmogus gali skirti laiko saviedukacijai. Jei jo skiriama pakankamai, tikrai galima išmokti naudotis „Google Analytics" ir savarankiškai. Nebus taip, kad vieną kartą perskaičiau, viską pritaikiau ir ramu. Tai gali užtrukti nuo savaitės, dviejų iki mėnesio, priklausomai nuo žmogaus, tad reikia save priversti išmokti ir pritaikyti".

Kam apskritai to reikia? „Šis įrankis, „Google Analytics", tiesiog padeda identifikuoti gerus ir blogus dalykus svetainėje, kad galėtumėte blogus eliminuoti, o gerus dublikuoti ir padaryti jų kuo daugiau. Be šitų dalykų, jūs iš dalies šaudote tamsoje", ‒ pastebi R. Golcas.

R. Golco knygą „Jūs, svetainė ir Google Analytics: sėkmingo gyvenimo paslaptys“ galite įsigyti čia.