Siamak yra Newcastle komandos, kuriai vadovauja Feng Hao, narys. Komanda dirba su Europos mokslinių tyrimų tarybos finansuojamu projektu: "Save tikrinanti e-balsavimo sistema: patikimi rinkimai korumpuotų institucijų laikais (SEEVS)“, kuri, kaip rodo pavadinimas, siekia sukurti naujos kartos elektroninio balsavimo sistemas, ypač, kai tai susiję su rezultatus tikrinančiomis institucijomis.

Siamak kalbėjo apie neseniai pasiektą pažangą kuriant elektroninio balsavimo (e-balsavimo) sistemas, ypač pilnai patikrinamas sistemas, kuriose visi rinkėjai gali patikrinti, ar jie balsavo kaip buvo numatę, ar balsas užregistruotas ir ar užregistruotas balsas atitinka. Pilnai patikrinamos sistemos vadovaujasi "pasitikėk, bet patikrink" požiūriu, ypač atsižvelgiant į patirtį su tikrinančiomis institucijomis.

Siamak diskutuos kaip naujos kartos pilnai patikrinamos elektroninio balsavimo sistemos gali panaikinti poreikį pasitikėti tikrinančiomis institucijomis, ir būti "save pasitikrinančiomis". Tai reiškia, kad po rinkimų paskelbti šifruoti balsavimo rezultatai vis dar garantuotų rinkėjams privatumą, o bet kuris subjektas be išskirtinės teisės galėtų atlikti patikrinimo procesą, taigi atsikratyti prielaidos, kad saugaus elektroninio balsavimo sistema privalo turėti patikimas tikrinančias institucijas.