Projektas „Nematyta“ vienija 11 žurnalistikos studentų iš visos Lietuvos ir visą Delfi.tv komandą. Po portalo Delfi.lt stogu įsikūrusių kūrybinių dirbtuvių tikslas – atskleisti įvairių Lietuvos regionų grožį ir parodyti, kaip šias vietas keičia ES ir EP vykdoma politika.

Ypatingo studentų kūrybiškumo pareikalavo svarbus projekto "Nematyta" akcentas. Būsimieji žurnalistai ekskursijas veda ne vieni. Juos lydi akli arba silpnaregiai svečiai iš tarptautinio mokymų centro „Dialogas tamsoje“. Idėja į projektą pakviesti neregius gimė iš troškimo pamatyti įvairių Lietuvos regionų grožį kitaip – jausmais, jutimais, pažinti vietas iš žmonių pasakojimų bei įsitikinti, ar lankomiausi objektai pritaikyti neįgaliųjų reikmėms.

Atverti Anykščių paslapčių DELFI kūrybinių dirbtuvių žurnalistai išsiruošė lydimi aklo svečio Rio parolimpinių žaidynių čempiono Justo Pažarausko.

Filmavimo grupės kelionė prasidėjo Anykščių menų inkubatoriuje – vietoje, kur po vienu stogu susibūrė daugybė iniciatyvių jaunų ir energingų žmonių. Čia „Gamtos pilnatvės“ kvapų žinovės parodė, kaip uosle sugauti tikrąjį Anykščių kvapą ir pasigaminti savo asmeninį eterinių aliejų mišinį.

Aktyvią dieną laidos dalyviai tęsė Niūronių kaime įsikūrusiame „Arklio muziejuje“. Šiame amatininkų dirbtuvių komplekse žurnalistams ir projekto svečiui teko įsijausti į virtuvės šeimininkų vaidmenį ir patiems pamėginti išsikepti duoną. O „Arklio muziejaus“ keramikė parodė, kaip pasaulį patirti per jutimus, minkant molį. Justą Niūronys nustebino ir dar viena pramoga – pasijodinėjimu žirgu.

Iš „Arklio muziejaus“ visa filmavimo grupė patraukė pramogautojų ir sportininkų traukos centro Kalitos kalno link. Šis pramogų židinys ypatingas dar ir tuo, kad visi jame siūlomi užsiėmimai pritaikyti neįgaliesiems.

Besidairant į spalvingus Anykščių senamiesčio namelius buvo galima justi, kad miestelis iš tiesų alsuoja europietiškomis vertybėmis, kūrybine laisve ir troškimu puoselėti kitas kultūras, nepamirštant savojo identiteto.

Lietuviško kulinarinio paveldo skonį laidos dalyviai prisiminė apsilankę „Arbatos magijoje“. Be daugybės įvairių arbatos rūšių čia jie atrado ir autentiškos gilių kavos bei kitų Anykščių apylinkėse surinktų augalų gėrimų.

Tonizuojantys gėrimai suteikė energijos visos dienos linksmybes užbaigti Anykščių sunkiosios muzikos festivalyje „Velnio akmuo“. Šis festivalis ypatingas tuo, kad visam savaitgaliui vienoje erdvėje suburia ir sunkiosios muzikos gerbėjus, ir netradicinių menų atstovus, be to, festivalyje nuolat zuja savanoriai.