Kiekvieną sekmadienį nuo balandžio 2 dienos per DELFI TV nemokamai rodomi 10 pastarąjį dešimtmetį sukurtų, žiūrovų pamėgtų lietuviškų filmų.

Šį sekmadienį, gegužės 14-ąją 19 valandą, kino mėgėjai išvys režisieries Dovilės Šarutytės trumpametražį filmą „Aš tave žinau“ (2009).

Jeigu stovi daugiabučių apsupty, bet nematai nei vieno žmogaus, nereiškia, kad esi vienas. Esi matomas. Tave supa tūkstančiai žmonių ir jie taip arti, kad niekur nepabėgsi.

Pagrindinė veikėja Uršulė – penkiolikmetė mergina, kuriai darosi ankšta savo kambaryje, savo kieme, savo mokykloje, savyje. Ji įsimyli, nusivilia, praregi. Kartais tiesiog reikia atsispirti ir šokti į vandenį. Mergina išneria iš mikrorajono rėmų. Ir nebereikia niekur bėgti.

Kūrybinė grupė

Režisierius – Dovilė Šarutytė

Scenarijaus autoriai – Dovilė Šarutytė

Operatorius – Mantas Šatkus

Kompozitorius – Vygintas Kisevičius

Garso režisierius – Martynas Tamulis, Andrius Račinskas

Dailininkas – Ona Kvintaitė

Prodiuseriai – Rūta Jakentaitė, Asta Valčiukaitė

Vaidino:

Julija Steponaitytė, Vaida Lisickaitė, Aistė Motiejūnaitė, Kasparas Andriulevičius, Marius Čižauskas ir kt.

Apdovanojimai / įvertinimas

2010 m. – „Sidabrinės gervės“ apdovanojimas už geriausią trumpametražį filmą Lietuvos kino ir televizijos apdovanojimuose (Lietuva).

Apie režisierę:

Dovilė Šarutytė (g. 1986 m. Vilniuje) mokėsi Vilniaus Žemynos gimnazijoje. 2009 m. baigė TV ir kino režisūros specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Nuo 2006-ųjų sukūrė trumpametražių vaidybinių filmų: „Žlugtas“ (2006), „Auksinė kepurė“ (2007), „VLD-N11“ (2008), „Bjaurus sapnas“ (2008), „Nesiseka šiandien“ (2010).