Iš netoliese Buenos Airių esančio Zarate miestelio komanda pajudėjo ankstų trečiadienio rytą dar auštant. Iš viešbučio į greitkelį sunkvežimis, sportinis „Toyota Hilux Overdrive“ ir du lydintieji visureigiai „Toyota“ pasuko 5.30 val.

Kovinis visureigis standžiąja jungtimi buvo prijungtas prie aptarnaujančio sunkvežimio. Prieš kelionę buvo atjungti bolido pusašiai ir galinis kardanas. Taip buvo siekiama išvengti agregatų dėvėjimosi.

Įdienojus oro temperatūra perkopė 30 laipsnių karščio. Nė viename iš visureigių nebuvo jungiamas oro kondicionierius. Senesnėje „Toyota“ jo apskritai nėra. Beje, su šiuo visureigiu A. Juknevičius apvažiavo ne vieną pasaulio šalį – nuo Dakaro ralio iki ralių Kinijoje ir Afrikoje. Kažkada tai buvo lenktynėms paruoštas visureigis, dabar jis puikiai tarnauja kaip komandos lydintysis automobilis.

„Tai jau legendinis visureigis“, – žvelgdamas nors ir į ne pirmos jaunystės, tačiau itin patikimą automobilį kalbėjo A. Juknevičius.

Kitoje, visiškai naujoje „Toyota“ oro kondicionierius nebuvo jungiamas, nes dar prieš išvyką į Pietų Ameriką A. Juknevičius peršalo. Saugant piloto sveikatą teko važiuoti be kondicionieriaus. Tiesa, nė vienas ekipažo narys dėl to nereiškė jokių pretenzijų.

Ilgą kelionę dar labiau sunkino transporto spūstys. Netoli Buenos Airių užfiksuota didelė vilkikų avarija, po kurios ant kelio pažiro vežtas krovinys. Kuriam laikui eismas greitkeliu buvo visiškai uždarytas. Šiuo atveju padėjo Dakaro technika – visureigiams pavyko avarijos vietą apvažiuoti kelkraščiais.