Šiuo metu A. Balaišis yra vienas iš dviejų įmonės „Prudentis“ partnerių ir akcininkų. Tai lietuviško kapitalo investicijų ir turto valdymo paslaugas teikianti įmonė. Prieš įkurdamas UAB "Prudentis" dirbo finansų maklerio įmonės UAB Baltijos Vertybiniai Popieriai direktoriumi, dar anksčiau - AB "Lietuvos Draudimas" investicijų skyriaus vadovu.

Žmonės susiduria su stresu, kai reikia tvarkyti savo finansus, o kokia įtampa slegia, kai ant tavo pečių guli milijonai eurų svetimų pinigų? Kaip gyventi verslininko gyvenimą ir nepalūžti – pokalbis su A. Balaišiu.

„Mano filosofija yra tokia, kad žmogus negali pasakyti, kas jis yra – kiekvieną akimirką jis keičiasi. Šiandien aš galiu būti vienas žmogus, rytoj galiu būti kitas. Tai yra mano rolė gyvenime, ji keičiasi. Ryte aš žmogus, kuriam sunku atsikelti iš lovos, per pietus aš galiu būti verslo partneris, vakare galiu būti sportininkas“, - apie save pasakojo pašnekovas. Jis pridūrė, kad didelės problemos atsiranda tada, kai žmogus susitapatina tik su viena iš savo vaidmenų. „Gyvenimas yra toks bjaurus dalykas, kad gali tą rolę iš tavęs atimti“, - samprotavo A. Balaišis.

„Buvo momentų, kai darbui norėjau pasakyti „stop“, - atviravo pašnekovas. Jis sakė supratęs, kad atsidūrė kryžkelėje – arba mesti darbą, arba surasti būdą, kad galėtų dirbti ir ramiai miegoti. A. Balaišis pasakojo, kad sunkių, nesėkmių kupinų periodų buvo ne vienas, tačiau jis sugalvojo, kaip išspręsti problemą neatsisakius darbo. „Buvo laikas, kai man tikrai reikėjo atostogų, ir viena draugė pasiūlė išmėginti meditaciją Tailando vienuolyne“, - apie metodą, padėjusį įveikti įtampą ir nesėkmes atviravo pašnekovas.

Apie gyvenimo filosofiją, kovą su įtampa ir stresu, lyderystę, meditacijos galimybes žiūrėkite pokalbį su Audriumi Balaišiu laidoje „Boso valanda su S. Jovaišu“.

Kiekvienoje kassavaitinėje laidoje „Boso valanda su S. Jovaišu” aptariami skirtingi klausimai, susiję su vadovavimu ir vadyba, kalbinamas vis kitas pašnekovas. Laidų metu nagrinėjama problematika aprašoma Sauliaus Jovaišo knygoje „Boso valanda: kasdienė šiuolaikinio vadovo knyga”, kurią leidžia leidykla „Baltos lankos”.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valandos su S. Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.