„Skirtingame gyvenimo tarpsnyje, skirtingomis valandomis tu esi vis kažkas kitas. Šiame pokalbyje aš esu psichologas, ekonomistas, matyt, tas žmogus, kuris turi kažkokią mintį pasidalinti. Bet po penktos valandos aš grįšiu namo, aš būsiu mylintis tėvas ir, spėju, puikus vyras“, - save pokalbio pradžioje pristatė pašnekovas.

Kas yra verslo psichologija? „Tai, ką aš studijuoju ir bandau suprasti, yra organizacijos. Turiu omenyje organizaciją plačiąją prasme. Pradedant nuo mažų organizacijų – pavyzdžiui, dviejų žmonių, nusprendusių savo santykius įforminti ir tapusių šeima; baigiant – pačia didžiausia organizacija, kas, ko gero, yra valstybė“, - savo domėjimosi ir veiklos sritį aiškino D. Baltrušaitis. Verslas, anot jo, kaip organizacija yra pusiaukelėje tarp šeimos ir valstybės. „Tiesą pasakius, arčiau šeimos“, - patikslina pašnekovas.

Kas yra tikras vadovas? „Kai aš sutinku vadovus, jie man sako: aš moku tokią techniką, tokį couching'ą, naudoju tokią sistemą. O tada paklausiu: gerai, tu pasakei, ką moki, o kas tu pats? Kai tu susidursi su situacija, kai nepadės tavo žinomos metodikos, ką darysi? Atsakymą į tai aš vadinu vadovo stuburu“, - svarstė pašnekovas.

Apie verslumą, organizacijų ateitį, vadovavimą, verslo psichologiją pokalbis su Dainiumi Baltrušaičiu laidoje „Boso valanda su S. Jovaišu“.

Kiekvienoje kassavaitinėje laidoje „Boso valanda su S. Jovaišu” aptariami skirtingi klausimai, susiję su vadovavimu ir vadyba, kalbinamas vis kitas pašnekovas. Laidų metu nagrinėjama problematika aprašoma Sauliaus Jovaišo knygoje „Boso valanda: kasdienė šiuolaikinio vadovo knyga”, kurią leidžia leidykla „Baltos lankos”.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valandos su S. Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.