Kruvini teroro aktai drebina pasilinksminimų vietas abipus Atlanto.

Ansbacho mieste Vokietijos pietuose 27-erių metų siras susiprogdino prie įėjimo į zoną, kur buvo rengiamas muzikinis festivalis. Žuvo pats teroristas, 12 žmonių sužeista, 3 iš jų - sunkiai.

Susiprogdinęs pabėgėlis į Vokietiją atvyko prieš dvejus metus, tačiau jis taip ir negavo prieglobsčio. Atagal į tėvynę jo neišsiuntė, nes Sirijoje tebesitęsia pilietinis karas, bet netrukus jis turėjo būti deportuotas į Bulgariją. Policijai užpuolikas buvo gerai žinomas, ne kartą sulaikytas dėl narkotikų ir kitų pažeidimų, be to, jis du kartus bandė nusižudyti. Šįkart pavyko ir visa laimė, kad pareigūnai nepraleido jo į festivalio erdvę, kur sprogmenų ir metalo nuolaužų prikimšta kuprinė būtų pareikalavusi kur kas daugiau aukų.

Tai jau ketvirtas teroro aktas Volkietijoje per pastarąją savaitę.

Fort Majerso mieste Floridoje įvykdytas dar vienas kruvinas teroro aktas. Per šaudynes naktiniame klube žuvo mažiausiai du žmonės, dar keliolika sužeista.

Autmobilių stovėjimo aikštelėje prie klubo paleista per 30 šūvių. Pasak liudininkų, buvo šaudoma iš kelių skirtingų ginklų. Kadangi klube linksminosi paaugliai, spėjama kad aukos gali būti 13-14 metų.

Sulaikyti trys asmenys. Kol kas apie šių žudynių motyvus informacijos nėra.

Teroro šmėkla palietė ir Baltijos šalis. Talino oro uoste imtasi papildomų saugumo priemonių, po to, kai buvo sulaukta grasinimo susprogdinti bombą kuriame nors iš Estijos į Vokietiją skrendančiame lėktuve. Grasinimą telefonu išsakė angliškai kalbėjęs vyriškis. Jis prisistatė kaip „Islamo valstybės“ kovotojas. Kol kas neaišku, ar šis grasinimas turi realų pagrindą. Paprsatai džihadistai apie planuojamus išpuolius iš anksto neįspėja.