Snaiperiai, ketvirtadienio vakarą pradėję šaudyti į policininkus Dalaso centre, nukovė penkis pareigūnus, o dar šešis sužeidė. Susišaudymui pradžią davė protestai dėl dviejų šią savaitę įvykusių incidentų, kai policininkai nušovė juodaodžius kontroversiškomis aplinkybėmis.

Trys įtariami užpuolikai buvo suimti, o ketvirtasis įsitraukė į susišaudymą su policija požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje miesto centre. Jis grasino detonuoti sprogmenis, tačiau pareigūnams pavyko teroristą nušauti.

Prasidedant NATO viršūnių susitikimui Varšuvoje Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pažadėjo, kad bus sutarta Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje dislokuoti rotuojamus tarptautinius bataljonus. Tuo būtų aiškiai parodyta, kad vieno NATO sąjungininko užpuolimas būtų sutiktas viso Aljanso jėga.

Penktadienį pasirašytas bendradarbiavimo paktas tarp NATO ir Europos Sąjungos. Šis dokumentas turi padėti apsisaugoti nuo tokių grėsmių kaip Rusijos kibernetinės atakos, migrantų krizė ir žlungantys režimai Europos kaiminystėje. Bus kovojama su karinėmis grėsmėmis, Kremliaus propaganda ir siekiama stabilizuoti šalių vyriausybes.