„Sveikinu FINA, praradusią tūkstančių plaukikų ir sirgalių pasitikėjimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ ironiškai rėžė Lietuvos „auksinė žuvelė“.

FINA - Tarptautinė plaukimo federacija - antradienį 24-erių metų J. Jefimovai panaikino visus kaltinimus dėl dopingo vartojimo ir leido jai vykti į Braziliją.

Tai, kad rusei nebus taikoma jokia bausmė nepatiko ne tik pačiai Rūtai, bet ir jos treneriui Jonui Ruddui. „Sukčiams – taip. Sąžiningumui, principingumui ir garbingai kovai – ne. Štai kokie standartai“, – „Facebook“ paskyroje parašė jis.

Dabar jau buvęs britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas šįryt paskutinį kartą išvažiavo į tarnybą iš premjero rezidencijos Downing gatvėje 10. Paskutinį kartą kaip Vyriausybės vadovas apsilankęs Parlamente, premjeras sukėlė ten nemažai linksmybių, o po to nuvyko į Bakingemo rūmus ir pranešė apie savo atsistatydinimą sraigtasparniu į Londoną specialiai šia proga atskraidintai karalienei.

Nuo trečiadienio vakaro Downing Street‘e šeimininkauja jau naujoji Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May. Nors daugelis šalies politikų mano, kad Didžioji Britanija atsidūrė saugiose rankose, nuotaikos anapus La Manšo kiek kitokios. Briuselis jau ruošiasi akistatai su nauja „geležine ledi“. Nors ir palaikiusi pasilkti Europos Sąjungoje norinčiųjų stovyklą, dabar T. May žada atkakliai kovoti už britų pasitraukimą kuo palankesnėmis jiems sąlygomis, todėl nebūtų nuostabu, jei šis procesas užsitęstų.