10-12 vnt pagaminti reikės

50g Santa Maria stiklinių makaronų
200g vištienos kulšelių mėsos
150g krevečių
2 morkų
100g kiniško kopūsto
Pundelis žalių svogūnų laiškų
Sauja saulėgrąžų daigų
1 arb.š. rudojo cukraus
2 valg. š. „Santa Maria“ sojos padažo
Spring rolls tešlos lakštai (atšildyti)
1 kiaušinio, suplakto
Aliejaus skrudinimui (1 l)

Padažas patiekimui: „Santa Maria“ saldaus aitriųjų paprikų padažas

„Santa Maria“ stiklinius makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite suminkštėti 2 minutes. Nusausinkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Vištienos kulšelių mėsą smulkiai sukapokite. Nuimkite krevečių kiautus, ir jas stambiai sukapokite.
Morkas supjaustykite šiaudeliais. Kopūstą supjaustykite labai plonomis juostelėmis. Žalius svogūnų laiškus stambiai supjaustykite.

Dideliame dubenyje sumaišykite stiklinius makaronus, kapotas kulšeles, smulkintas krevetes, morkų šiaudelius, supjaustytą kopūstą, žalius svogūnų laiškus, įdėkite saulėgrąžų daigus, įberkite šaukštelį cukraus, įpilkite sojos padažo ir viską gerai sumaišykite.

Patieskite vieną spring rolls tešlos lakštą ant darbastalio įstrižai. Arčiau apatinio kampo dėkite kaupiną šaukštą paruošto įdaro. Užlenkite apatinį lakšto kampą, tada užlenkite lakšto kraštus. Taip tampriai vyniokite ritinėlį iki pat galo. Viršutinį kampą pavilgykite kiaušinio plakiniu ir užlipdykite, tam kad kepdamas spring rolls neatsivyniotų. Dėkite į lėkštę kiaušiniu patepta puse į apačią. Taip susukite visus ritinėlius, kol sunaudosite visą įdarą.

Gilioje keptuvėje arba WOK įkaitinkite aliejų iki 140C. (patikrinkite įmerkę medinius pagaliukus – jie turi vidutiniškai burbuliuoti. Taip pat galite patikrinti įmesdami į aliejų gabalėlį duonos: jis turi paruduoti ir apskrusti per 1 min.).

Atsargiai nuleiskite po keletą spring rolls‘ų į įkaitintą aliejų ir skrudinkite, kol iš abiejų pusių gražiai paruduos (apie 4 min). Išimkite ir dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius.

Patiekite spring rolls‘us karštus, su „Santa Maria“ saldžiu aitriųjų paprikų padažu.