Mėsos parduotuvė-bistro „Bon Chop” Vilniuje gyvuoja 10 mėnesių. Kartu su vyru verslą įkūrusi Rasa Venckienė tikino, kad geram didkepsniui svarbiausia kokybiška mėsa, o jos kelias į šią parduotuvę gana ilgas.

Verslininkai mėsą parduotuvei veža iš Urugvajaus. Iki Lietuvos ji keliauja apie pusantro mėnesio. „Mėsa specialiomis dujomis yra uždaroma į į vakuumą, kurios neleidžia daugintis bakterijoms, todėl įvyksta natūralus mėsos brandinimo procesas savo sultyse“, - aiškino R. Venckienė.

Urugvajus pasirinktas neatsitiktinai – anot verslininkės, ten yra išskirtinai tinkamos klimato sąlygos jautukų auginimui: „Kastruoti jaučiai 22 mėnesius ganosi laukuose ir ėda žolę, tada dar keturis mėnesius yra šeriami grūdais, kad priaugtų riebalinio audinio. Labai svarbu paminėti, kad renkamės konkrečiai šiuos jautukus, nes kai jie kastruojami, neišsiskira hormonas testosteronas ir dėl to ta mėsa yra minkšta. “, - pasakojo R. Venckienė.

Gardų didkepsnį galite išsikepti ir namuose, jei tik laikysitės keleto svarbių nurodymų.

Receptas:

  • Kepsniui naudojama jaučio nugarinė dalis – vadinamasis Rib Eye (angl. šonkaulio akis).
  • Lygiai atpjaukite ne mažesnį nei dviejų pirštų storio kepsnį, svarbu atpjauti ne per plonai;
  • Į keptuvę nepilkite jokių riebalų, tiesiog ją įkaitinkite ir dėkite kepsnį;
  • Kepsnį kepkite apie aštuonias minutes ir gana dažnai vartykite;
  • Pirminiame etape kepsnį apskrudinkite gana stipriai, kad susidarytų nedidelė plutelė, kuri padėtų išlaikyti mėsą sultingą, toliau kepsnį vartykite dažniau;
  • Iškeptą kepsnį palikite keletai minučių „pailsėti“ - mėsos sultys pasiskirstys po visą kepsnį tolygiai ir jį perpvojus neištekės;
  • Kepsnį supjaustykite ir pagardinkite jūros druska bei pipirais, patiekite su daržovėmis. Skanaus!