Tiesioginės LRT transliacija baigėsi

Lietuvos Valstybės dieną, liepos 6-ąją, lygiai 21:00 val., jau septintąjį kartą visą pasaulį apskries vieningai lietuvių giedama „Tautiška giesmė“.

Vieno didžiausių Lietuvos žmones vienijančių pilietinio įvykio epicentru šiemet taps Palanga, kuri giedoti nusiteikusius miesto gyventojus ir svečius ruošiasi sutikti įspūdingu šventiniu renginiu.

Lygiai devintą valandą vakare per visą J.Basanavičiaus gatvę iki pat tilto pabaigos nusidrieks įspūdinga 1 km Lietuvos trispalvė. Ją rankose iškėlę tūkstančiai žmonių „Tautišką giesmę“ giedos kartu su lietuviais visame pasaulyje.

Visą pagrindinį „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ iniciatyvos renginį iš Palangos nuo 19:30 val. tiesiogiai transliuos Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Pasitelkę moderniausią techniką, leidžiančią įamžinti renginį ne tik nuo žemės, bet ir iš oro, LRT savo žiūrovams, negalėsiantiems būti Palangoje, žada nepamirštamą reginį.

Jautriausią – vieningai giedamos „Tautiškos giesmės“ – akimirką tiesiogiai transliuos DELFI.TV nuo 20:50 val.

Pirmą kartą vieningai giedamas mūsų šalies himnas pasaulį apskriejo 2009-aisiais, švenčiant Lietuvos vardo tūkstantmetį. Jachtos „Ambersail“ misijos „Tūkstantmečio odisėja“ buriuotojams pakvietus, pirmą kartą po visą pasaulį pabirusius lietuvius kelioms istorinėms akimirkoms į gyvą balsų grandinę sujungė „Tautiška giesmė“.

Prieš septynerius metus pradėtas vieningas himno išaugo į vieną didžiausių šiandien lietuvius visame pasaulyje vienijančių pilietinių įvykių bei tapo gyva ir ryškia mūsų tautos tradicija švęsti Valstybės dieną.

Pasak iniciatyvos organizatorių, lietuviai visame pasaulyje jau įrodė, kad giedoti himną galima visur – pasaulinio didmiesčio centre, nedideliame šeimos ir draugų ratelyje ir netgi vienam plaukiant baidare upe. Viskas ko reikia – tai lašas iniciatyvos ir noras tas kelias giedojimo minutes būti kartu net su tolimiausiuose pasaulio kampeliuose gyvenančiais tautiečiais.

Prisijunk per „Facebook“ ir sužinok kitas vietas, kur renkamės giedoti!