Tiesioginės transliacijos pradžia rugsėjo 13 d. 14.00 val.

Šeštadienį Prienų sporto komplekse prasidės masiškiausio Lietuvoje sporto mėgėjų renginio – Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių finalai. Grandiozinį renginį tiesiogiai transliuos internetinė sporto televizija „SportoTV“ ir DELFI.TV.

VII-ųjų seniūnijų sporto žaidynių finale renginio dalyviai išmėgins jėgas stalo teniso, smiginio, krepšinio 3x3 (vyrai, senjorai, moterys), paplūdimio tinklinio, futbolo, virvės traukimo, šaškių, šachmatų ir seniūnų trikovės rungtynėse.

Šios žaidynės yra didžiausias pagal geografiją ir dalyvių skaičių neprofesionalaus sporto renginys Lietuvoje. Tai sistemingas ir tęstinis kūno kultūros ir fizinio aktyvumo priemonių pasiūlos gyventojams, projektas.

Žaidynių sporto šakos ir rungtys parenkamos pagal populiarumą, prieinamumą amžiui. Čia negali dalyvauti sportininkai dalyvaujantys oficialiuose einamųjų metų čempionatuose ar žaidžiantys atskirų sporto šakų čempionatų lygose.

Nuo 2008 m. – projekto pradžios seniūnijų žaidynėse jau sudalyvavo per 120 tūkstančių šalies gyventojų, kurių amžiaus intervalas yra nuo 18 iki 70 metų.