Tiesioginės transliacijos pradžia kovo 9 d. 13 val.

Lietuvos mokslų akademijoje bus apdovanojami 2014 m. Lietuvos mokslo premijų laureatai. Iškilmingame posėdyje dalyvaus LR Ministras Pirmininkas dr. Algirdas Butkevičius, LR švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis, Lietuvos mokslo premijų komisijos pirmininkas prof. Valdemaras Razumas.

Tai svarbiausi kasmetiniai apdovanojimai Lietuvos mokslininkams, skiriami už reikšmingiausius darbus humanitarinių ir socialinių, fizinių, biomedicinos ir žemės ūkio bei technologijų mokslų srityse. Šešios premijos skirtos šešiolikai laureatų.

Apie Lietuvos mokslo premijas

Lietuvos mokslo premijas (LMP) įsteigė LR Vyriausybė 1993 m. Nuo 2009 m. premija yra 780 bazinių socialinių išmokų dydžio - tokia pati, kaip Nacionalinė kultūros ir meno premija. LMP konkursui pavienių mokslininkų ar jų grupių darbus siūlo mokslo ir studijų institucijos (MSI).

Eksperimentinės, socialinės, kultūrinės plėtros darbus premijai gauti bendru su MSI teikimu siūlo ir verslo įmonės ar organizacijos.

Kasmet iki 2008 metų būdavo skiriama iki 16 premijų. Dabar 29 narių - neretai LMP laureatų - komisija skiria iki 7 Lietuvos mokslo premijų: po dvi humanitarinių ir socialinių, fizinių, biomedicinos ir žemės ūkio mokslų srityse, vieną - technologijos mokslų srityje.

Griežtesni tapo reikalavimai teikiamiems darbams: jie turi būti skelbti per pastaruosius 15 metų. Laureatų darbuose turi būti išnagrinėta aktuali mokslo problema, įneštas svarus indėlis į mokslą, iš esmės paskatinta tolesnė mokslo krypties raida ir (ar) labai prisidėta prie šalies konkurencingumo didinimo kuriant ir (ar) diegiant naujausias technologijas.