Tiesioginės transliacijos pradžia rugsėjo 25 d. 12.30 val.

Prasidėjusi nuo nedidelio Lietuvos verslo lyderių susibūrimo 2005 m. rudenį, konferencijaLūžio taškas“ per 11-ą metų išaugo į svarbiausią Baltijos šalių verslo vadovų renginį.

Transliacijos programa:

12:30 Vadovo kėdėje Izraelio kariuomenės atsargos karininkas, buvęs generalinio štabo ryšių brigados vadas Markas Babotas

Tradicija tapusioje „Lūžio taško“ kėdėje šiais metais – patyrusio kario patirtis iš karščiausių taškų bei strateginio planavimo štabų. 25 metus atidavęs Izraelio kariuomenei – nuo kovų artilerijos, tankų padaliniuose iki diplomatinės tarnybos ir vadovavimo generalinio štabo ryšių brigadai – Markas Babotas prieš dešimt metų išėjo į atsargą ir dabar yra pasinėręs į jaunosios kartos ugdymą: dėsto istoriją vyresniųjų klasių gimnazistams, skaito paskaitas studentams.

„Lūžio taške“ – kariuomenės padaliniui vadovavusio M.Babot akistatos su realybe patarimai verslo vadovams: kaip laiku pamatyti, suprasti ir tinkamai reaguoti į tai, kas vyksta. Visa tai – remiantis Izraelio karybos patirtimi.

13:15 Akistata su gyvenimu: estetinės chirurgijos centro vadovas Martynas Norkus

Savo įkurtai estetinės chirurgijos klinikai Kaune vadovaujantis Martynas Norkus – ne tik daug pasiekęs gydytojas bei geras vadovas. Jis – ir aistringas buriuotojas, plaukikas, tenisininkas. Be to – sveikos gyvensenos, pozityvaus mąstymo praktikas – užsiima joga, treniruojasi ir dalyvauja ilgų distancijų bėgime.

Būtent šios savybės ir treniruotės padėjo M.Norkui tuomet, kai šių metų pradžioje jam teko patirti akistatą su mirtimi. Vasario 15 d. važinėdamas ledrogėmis jis įlūžo Kauno marių lede ir 45 minutes kovojo dėl savo gyvybės mirtinai šaltame vandenyje. Vėliau jo veiksmus nelaimės metu analizuojantys gelbėtojai pripažino, kad išgyventi chirurgui padėjo puikus fizinis ir psichologinis pasirengimas, panikai nepasiduodantis elgesys.

„Lūžio taške“ – M.Norkaus geležinės valios istorija ir liudijimas apie tai, kurie prioritetai išlieka svarbūs žmogui patyrus svarbiausiąją akistatą – su gyvenimu.