Tiesioginės transliacijos pradžia spalio 8 d. 19 val.

Spalio 1 – 8 d. Naujosios muzikų kartos ir Gariūnų verslo parko kūrybinė grupė Lietuvoje pristato pirmąjį tarptautinį klasikinės muzikos festivalį „Intermezzo“, kuriame pasirodys pasaulinio garso atlikėjai net iš aštuonių skirtingų šalių.

„Stradivari Quartet“ – styginių kvartetas:

Xiaoming Wang („Aurea“ 1715 - smuikas)
Sebastian Bohren („King George“ 1710 - smuikas)
Lech Antonio Uszynski („Gibson“ 1734 - altas)
Maja Weber („Suggia“ 1717 - violončelė)

Alexei Grynyuk – fortepijonas

Programa:

Ludwig van Beethoven styginių kvartetas Nr. 11, op. 95
Bedřich Smetana - styginių kvartetas Nr.1
Hugo Wolf “Itališka serenada”
Robert Schumann fortepijoninis kvintetas Op. 44

Antonio Stradivari - italų amatininkas, sukonstravęs virš 1000 styginių instrumentų, iš kurių apie 650 yra išlikę, iš jų apie 500 smuikų, kurie tarptautiniuose aukcionuose parduodami už milijonus (brangiausias iš jų kainuoja 16 milijonų dolerių). „Stradivari Quartet“ narius šveicarų fondas "Habisreutinger" aprūpino šiais išskirtiniais instrumentais.

Savaitę truksiantį pirmąjį tarptautinį klasikinės muzikos festivalį „Intermezzo“ vainikuos unikalaus styginių kvarteto „Stradivari Quartet“ ir pianisto virtuozo Aleksejaus Gryniuko koncertas. Pirmojoje koncerto dalyje pasirodys „Stradivari Quartet“, o antrojoje koncerto dalyje prie jų prisijungs lietuviams gerai pažįstamas, pasaulį savo virtuoziškumu sužavėjęs pianistas A. Gryniukas. Kartu jie atliks R. Schumanno fortepijoninį kvintetą.

Tikriausiai atsiras ne daug kvartetų pasaulyje, kurių visi nariai griežtų istoriniais, dėl savo ypatingo skambesio, vienais labiausiai vertinamų pasaulyje Stradivarijų šeimos kurtais instrumentais. Smuikininkas Xiaoming Wang griežia „Aurea“ smuiku, sukurtu Stradivarijaus meistrų 1715 m., vadinamu “auksiniu amžiumi”, kuomet buvo pagaminti šiandien labiausiai vertinami Stradivarijaus instrumentai.

Smuikininkas Sebastian Bohren, buvęs prof. Z. Brono mokinys, griežia Stradivarijaus „King George“ smuiku, pagamintu 1710 m. Smuikas pavadintas jo savininko Anglijos Karaliaus George III vardu.

Lech Antonio Uszynski, taip pat buvęs prof. Z. Brono mokinys, griežia 1734 m. sukurtu altu „Gibson“. Tai Antonio Stradivarijaus sukurtas altas, kurį jis pagamino, būdamas 19 metų.

Violončelininkė Maja Weber griežia Stradivarijaus „Suggia“ 1717 m. violončele. Šis instrumentas 19 a. pradžioje priklausė violončelininkei – divai iš Portugalijos Guilhermina Suggia, kurios vardu vėliau ir pavadintas.

„Stradivadi Quartet“ yra kritikų vertinamas kaip vienas geriausių jaunųjų kvartetų pasaulyje, nuolat koncertuojantis JAV, Kinijoje, Japonijoje, Europoje.

A. Gryniukas – ukrainiečių kilmės, Jungtinėje Karalystėje gyvenantis pianistas – vienas ryškiausių šių dienų atlikėjų, stebinantis pasaulį savo unikaliu virtuoziškumu ir interpretacijų gilumu. Londono žurnalas „Musical Opinion“ A. Gryniuko grojimą apibūdina kaip „kvapą gniaužiantį, puikios technikos ir aukščiausio muzikalumo“.