Tiesioginės transliacijos pradžia spalio 6 d. 19 val.

Spalio 1 – 8 d. Naujosios muzikų kartos ir Gariūnų verslo parko kūrybinė grupė Lietuvoje pristato pirmąjį tarptautinį klasikinės muzikos festivalį „Intermezzo“, kuriame pasirodys pasaulinio garso atlikėjai net iš aštuonių skirtingų šalių.

Programa:

Smuikas solo:

Johann Sebastian Bach Partita Nr. 2

Eugène Ysaÿe sonata smuikui solo op. 27 Nr. 2

Fritz Kreisler rečitatyvas ir skerco op. 6

Béla Bartók sonata smuikui solo Sz. 117, BB 124

Smuikininkas Nikita Boriso-Glebskis – pasaulinio garso atlikėjas, savo virtuoziškumu sužavėjęs užsienio klausytojus ir kritikus. N. Boriso-Glebskis išsiskiria garso spalvų gausa, nepaprastu jautrumu ir muzikalumu. Jo talentas pripažintas svarbiausiuose tarptautiniuose konkursuose, tokiuose kaip: J. Sibelijaus ir F. Kreislerio, kur jis buvo apdovanotas pirmuoju prizu, P. I. Čaikovskio ir Karalienės Elžbietos, kuriuose tapo laureatu.

2013 m. smuikininkas laimėjo pagrindinį prizą „Monte Carlo Violin Masters“ konkurse, vykstančiame tik kas keturis metus. Prizą jam įteikė Monako kunigaikštystės Princas Albertas II. N. Boriso-Glebskis pasirodo su pagrindiniais pasaulio orkestrais, įskaitant Vienos radijo simfoninį, Briuselio filharmonijos, Mariinskio simfoninį, NDR, Gothenburgo ir Pekino simfoninius, Helsinkio ir Maskvos filharmonijos, Londono kamerinįbei daugelį kitų.