Skeptikai gali purkštauti, kad tai jau ne naujas „Ferrari“, yra naujesnis modelis ir panašiai. Tas tiesa. „F430” buvo gaminamas 2004-2009 metais. Tačiau sutikite, toks „Ferrari“ tikram automobilių gerbėjui negali nekelti susižavėjimo.

Šis „Ferrari“ apginkluotas galingu, automobilio viduryje sumontuotu varikliu. Šis agregatas beveik pusantros tonos sveriančiam automobiliui 100 km/val. greitį leidžia pasiekti per mažiau nei 4 sek.

„Žmonės labiausiai domisi - kiek arklių? 490. Šį dalyką atsimenu. Variklis – 4,3 litro. Modelio pavadinimas “F430” ir yra toks, dėl variklio darbinio tūrio. Tai V8 formos, 8 cilindrų atmosferinis variklis”, - pasakoja D. Matijošaitis.

Jei vairuoji „Ferrari“, kuro sąnaudos nėra svarbiausias dalykas. Tačiau statistiniam Lietuvos vairuotojui jos tikrai svarbios. „Ferrari F430” 100 km kelio sunaudoja 13-14 litrų benzino.

Tiesa, šioje vietoje būtina paminėti, kad tokias kuro sąnaudas galima
pasiekti važiuojant itin ramiai.

“Būkime realistais – kartais pas visus atsiranda noras būti lenktynininkais. Tada kuro sąnaudos stipriai pasikeičia. Kaip aš juokauju, bake pasidaro sūkurys“, - juokiasi Dainius.

Sportinį automobilį tiesiogine to žodžio prasme galima išgirsti iš toli. Ne išimtis ir šis „Ferrari“. „Garsas – dalis emocijos. „Ferrari“ turi savo garsą ir jo niekas niekada neatkartos“, - sako Dainius.