Kaip teigia Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Mokymo skyriaus viršininkas Gintaras Paulauskas, Lietuvoje kasdien sudega po 3-4 automobilius. Specialistas pastebi, kad dažniausiai užsiliepsnoja senesni nei 10 metų arba nauji, tačiau po avarijos remontuoti, automobiliai.

„Jeigu automobilio kėbulas buvo pažeistas, deformuotas, ir yra atitaisomas kažkokiam garažiuke ar nesertifikuotoje įstaigoje, didelė tikimybė, kad laidai, kurie eina per metalines konstrukcijas ir normalioje būsenoje turėtų būti apsaugoti papildoma gumine tarpine, to nebus padaryta“, – aiškina specialistas.

Ugniagesys siūlo suklusti vairuotojams, negalintiems ryte užvesti automobilio, mat tai pirmas ženklas, kad kažkur yra elektros nuotėkis, o tai greitai gali baigtis automobilio užsiliepsnojimu.

„Jeigu automobiliui 10 ir daugiau metų ir jūs ryte negalite jo užvesti, nors akumuliatorius yra naujas arba tvarkingas, tai yra pirmas ženklas, kad kažkur tai yra elektros nuotėkis, trumpas jungimas. Reikia kreiptis į elektrikus tam, kad jie nustatytų, kurioj vietoj yra tas trumpas jungimas, nes kitas žingsnis yra automobilio gaisras“, – įspėja G. Paulauskas.

Net ir tuo atveju, jei jūsų automobilis yra naujas ir nepatyręs avarijos pašnekovas pataria pasirūpinti tinkamu gesintuvu. Jis taip pat pataria gesintuvą pirkti specializuotuose parduotuvėse.