Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, A3000 klasės nugalėtojų „Dynami:t Energy“ komandos, prasibrovusios į bendros įskaitos lyderių dešimtuką lenktynininkas Mantas Matukaitis juokiasi, kad ir jiems lenktynės kainavo penkiaženklę pinigų sumą. Tik į ją įskaičiuotas ir „BMW M3“ automobilio pirkimas.

„Po lenktynių teko kalbėti su kitų į lyderių dešimtuką papuolusių komandų atstovais. Visi skaičiuoja penkiaženklius biudžetus lenktynėms. Mūsų biudžetas irgi išėjo penkiaženklis. Tik į jį įskaičiuotas ir automobilio pirkimas bei ruošimas“, – nusijuokė M. Matukaitis.

20 tūkst. eurų. Tiek kainavo lenktynininkų M. Matukaičio, Aistės Antanaitytės-Matukaitės, Tado Aganausko, Benedikto Sinkevičiaus ir komandos vadovo Aleksandro Dainio galimybė laistytis „ENEOS 1006 km“ lenktynių nugalėtojų savo klasėje šampanu nuo aukščiausio pakylos laiptelio. Ir tokia suma ne tik už lenktynių startinius mokesčius, degalus, padangas, į ją patenka ir „BMW M3“ automobilio pirkimas bei paruošimas. Komandos atstovai sako, kad investicija atsipirko su kaupu.

„Važiuodami į šias lenktynes apie bendrą įskaitą, tuo labiau apie greičiausiųjų dešimtuką net nesvajojome. Atvykome čia varžytis su sau lygiais. A3000 klasė nėra maža, bet po pirmųjų treniruočių pamatėme, kad esame pajėgūs varžytis dėl podiumo. Mūsų tikslas buvo ant jo patekti“, – aiškino M. Matukaitis.

Varžybose techniškai standartinis 1995 metų gamybos „BMW M3“ automobilis toli gražu nebuvo pats greičiausias, komanda prieš lenktynes kvalifikavosi 28-oje vietoje.