Ji sako, kad oro uoste šio skrydžio laukė mažiausiai 6 žmonės iš Lietuvos, taip pat keleiviai iš Lenkijos. Keleiviai turėjo atvykti į Stambulą ir ten persėsti į kitus lėktuvus.

„Labai daug keleivių su mažais vaikais, kurie miegojo ant grindų“, - pasakojo savarankiškai kelionę organizavusi mergina.

Po 7 valandų laukimo oro uoste, pašnekovė buvo įkurdinta viešbutyje.

„Turkish Airlines“ atstovybės Lietuvoje generalinis direktorius H. Serkanas Binyaras DELFI paaiškino, kad skrydžių tvarkaraštį sujaukė Stambule iškritęs sniegas.

„Stambule pirmadienį užfiksuotos neįprastos oro sąlygos, apie 20 cm sniego, todėl vakar ir šiandien skrydžių tvarkaraščiai buvo iš esmės sutrikdyti. Atitinkamai, lėktuvai negalėjo nei kilti, nei leistis Stambulo Atatiurko oro uoste, iš ten neišskridę negalėjo pasiimti keleivių, pavyzdžiui, iš Indijos“, - kalbėjo jis.

Šiuo metu bendrovės skrydžių tvarkaraštis palaipsniui grįžta prie įprasto ritmo, viliamasi, kad ketvirtadienį vakare situacija stabilizuosis.

„Dabar jau matome, kad Stambulo oro uoste lėktuvai kyla ir leidžiasi“, - kalbėjo bendrovės Lietuvoje generalinis direktorius.

Dėl šios priežasties šią savaitę buvo atšaukta bendrovės skrydžių iš Vilniaus ir Rygos.

Bendrovė skaičiuoja, kad 6,5 tūkst. keleivių apgyvendino viešbučiuose ir pasirūpino 25 tūkst. žmonių valgiu.