Automobilių gamintojas iš Japonijos – vienas iš tų, kurie, skirtingai nuo „Toyota“ ir „General Motors“, apie savo planus savarankiškų automobilių sektoriuje kalbėjo nedaug. Bent jau taip buvo seniau.

Dabar paaiškėjo, kad tyli kiaulė tikrai knisa gilią šaknį. Pasirodo, „Honda“ jau beveik pasirengusi masinei gamybai pristatyti pusiau savarankišką automobilį, kuris galėtų vairuotoją perspėti apie galimą susidūrimą, juostų keitimą ir išsiskirtų kitomis naudingomis funkcijomis. Šie patobulinimai jau numatyti 2016 metų „Honda Civic“ ir „Honda Acuras“ modeliuose. Jų kaina prasideda nuo 22 tūkst. dolerių.

Bendrovės teigimu, jeigu viskas ir toliau klostysis pagal planą, visiškai savarankiški gamintojo automobiliai į gatves išriedės jau 2020 metais. Nuo konkurentų „Honda“ skiriasi tuo, kad didžiausią dėmesį skiria ne prabangių, o visiems prieinamų automobilių tobulinimui.

„Honda“ bandymų centre „GoMentun Station“, kur anksčiau veikė laivyno pramonės zona, tad infrastruktūra puikai tinka testams, pademonstravo du prototipinius modelius.

Skelbiama, kad žurnalistai turėjo unikalią progą stebėti, kaip šie automobiliai greitėja, sustoja ir praleidžia pėsčiuosius bei persijungia į pusiau savarankišką režimą.