Šveicarų alpinistinės ir turistinės įrangos gamintoja unikalius, trimačius Everesto vaizdus dabar gali pasiūlyti milijonams žmonių visame pasaulyje. Kad įgyvendintų šį projektą, „Mammut“ į Everestą siuntė šerpų ir fotografų komandą.

„Pastaruosius dvejus metus tarp mūsų ir „Google“ tvyrojo šiokia tokia konkurencija. Mes buvome pirmi Materhorne, tačiau ant Kapitono uolos greitesnė buvo „Google“. Taigi mes esame daugiau negu laimingi, kad galime švęsti premjerą ant svarbiausios pasaulio viršukalnės“, - teigė „Mammut Sports Group“ rinkodaros vadovas Michaelis Gyssleris.

Gamintoja teigia, kad jos virtualios realybės projektas „Mammut #project360“ leidžia visuomenei paprastais kompiuterio pelės spustelėjimais atsidurti šalia veiksmo Himalajuose. Virtualus alpinistas gali pasirinkti skirtingas perspektyvas ir per aukštos kokybės nuotraukas bei vaizdo įrašus gali leistis sudėtingomis kopimo perėjomis.

„Jei esi ten, aukštai, ir viskas klostosi gerai, oras geras, nėra vėjo, tuomet viskas būna gerai. Tačiau jei kas nors nepavyksta, katastrofa visada būna labai arti. Tas pats ir dirbant. Jei tu fotografuoji ir su aparatūra yra viskas gerai, tuomet puiku. Tačiau jei kyla problemų, atsiranda dar viena didelė problema ir turi rasti sprendimą. Jei oras yra blogas, šalta, daryti kažką su kamera gali būti labai pavojinga. Taigi rizika visada yra didesnė, kai ten atsiduri ir kaip alpinistas, ir kaip fotografas“, - sakė fotografas Robertas Boeschas.

Atlygis: vaizdas nuo aukščiausio taško Žemėje, esančio 8800 m aukštyje. Šiuos įrašus galima išvysti ir per mobiliųjų telefonų programėlę.