„Dedam ant visko“– tokį drastišką šūkį pasirinkusi bendrovė „Branduolinis“ stengiasi pateisinti savo devizą. 2007-aisiais Šiauliuose įsteigta įmonė gali išsiuvinėti, išgraviruoti, užklijuoti ar atspausti bet kokį vaizdą ant bet kokio paviršiaus. „Branduolinio” klientai – reklamos agentūros ir gamybos įmonės.

Patys iš reklamos įmonės į nuosavą verslą atėję Eligijus Uogintas ir Renatas Porakis, norėdami patenkinti sudėtingiausius užsakovų norus stengėsi plėsti paslaugų spektrą ir į įrengimus investavo bemaž milijoną. Bendrovės galimybės didelės, tačiau iki galo neišnaudojamos, – pripažįsta verslininkai. Brangi įranga nedirba visu pajėgumu.

„Čia tas pats, ar reikia prie namo turėt žoliapjovę, ar nereikia. Reikia, nors žiema nieko nepjaunam, - pasirinkimą turėti daug įvairios paskirties įrengimų aiškina bendrovės vadovas E. Uogintas. – Pas mus čia irgi yra sezoniškumas.”

„Jei naudotis taip, kaip žoliapjove, tai geriau įrengimo neturėti, – pataria „Norfos” savininkas D. Dundulis. – Žoliapjovė yra pigus įrengimas. Jeigu gamyboje naudojama brangus įrengimas, tai jau geriau profesionalų įrengimą turėti vieną vietoj trijų ir dirbti tik viena kryptimi. Kuo turi daugiau skirtingų įrengimų, tuo savikaina yra aukštesnė.”

Kol kas „Branduolinio” vadovai džiaugiasi, kad verslas stabilus. Tačiau juos konsultuojančio SEB banko prezidento pavaduotojo V. Doveikos manymu, tai, kad 3 metus iš eilės įmonės pardavimai lieka tokie patys, verčia sunerimti. „Jeigu pardavimai neauga, reikia ieškoti, kaip įmonei dirbti efektyviau, pelningiau, greitinti procesus.”

Kokį kelią, išklausę sėkmės lydimų verslininkų patarimų, pasirinks nedidelės bendrovės savininkai? Ar stabilumas versle vertybė, ar pavojaus ženklas, kad verslas nesivysto?