Į stingdantį renginį, kuris laikomas vienomis ekstremaliausių lenktynių pasaulyje, susirinko daugiau kaip 50 bėgikų iš 19 šalių.

Tvyrant vidutiniam 20 laipsnių pagal Celcijų šalčiui, dalyviai turėjo pasirinkti atšiauriam orui tinkančią aprangą, kuri apsaugotų juos nuo sniego, ledo ir stipraus vėjo. Bėgikai mūvėjo visą veidą dengiančias balaklavas, akinius, kumštines ir pirštuotas pirštines, vilkėjo kelis sluoksnius termodrabužių, neperšlampančias kelnes ir striukes.

42,2 km maratonas, kuris dėl blogų oro sąlygų buvo taidėtas 24 valandoms, prasidėjo šviečiant saulei, bet vėliau oro sąlygos pradėjo blogėti.
Maratono trasą sudarė du ratai aplink Sąjungos ledyno tyrimų stovyklą. Pakeliui buvo įrengtos stotelės su šiltais gėrimais ir užkandžiais, taip pat tualetai.

Vyrų varžybose mokslininkas Paulas Webbas atsiplėšė nuo buvusio britų kareivio Luke`o Wigmano ir įveikė maratoną per tris valandas 35 minutes ir 25 sekundes.

L. Wigmanas, kuriam 2001 metais Afganistane savadarbio sprogstamojo įtaiso sprogimas nuplėšė koją, užėmė antrą vietą. Trečioje vietoje liko Benas Walmsley, užbaigęs britišką pirmąjį laimėtojų trejetuką. .