Saldainių ir kitų gardumynų gamintojas iš Italijos „Ferrero“ nusprendė laikinai Europos futbolo čempionato proga pakeisti „Kinder Schokolade“ šokoladukų Vokietijoje pakuotes. Futbolo šventė prasideda birželio 10 dieną Prancūzijoje.

Naujoms pakuotėms panaudotos garsių Vokietijos futbolininkų vaikystės nuotraukos. Vienas iš jų – Jerome Boatengas, pabėgėlio iš Ganos sūnus. Kitas – Ilkay Gundoganas, kurio tėvai kilę iš Turkijos.

„Panašu, kad jų niekas nesustabdys. Nejaugi iš tikrųjų prekiaujama tokiais šokoladukais?“, – socialinėje žiniasklaidoje piktinasi vienas iš „Pegida“ aktyvistų.

„Ferrero“ atstovybės Vokietijos darbuotoja žurnalistus patikino, kad saldumynų gamintojas griežtai pasisako prieš bet kokias diskriminacijos ar ksenofobijos formas.

Vokietijos satyrinis žurnalas „Titanic“ internete paskelbė specialų „Pegida“ skirtą numerį, skirtą būtent „Kinder Schokolade“ temai. „Ferrero“ atsitraukia: „Pegida“ pristato savą versiją“ – toks užrašas skelbiamas šalia šokoladukų pakuotės, ant kurios puikuojasi Adolfo Hitlerio vaikystės nuotrauka, atvaizdo.