Š. m. liepos 3-iosios vidurnaktį Vilniaus policija gavo pranešimą, kad Naujosios Vilnios rajone apiplėšta degalinė. Nusikaltimo metu buvo panaudotas fizinis smurtas prieš ten dirbusią operatorę ir iš degalinės pagrobti pinigai.

Nedelsiant buvo organizuotas policijos pajėgų darbas nustatant galimus įtariamuosius ir juos sulaikant „karštais pėdsakais“, tačiau tai nedavė jokių rezultatų.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus nusikaltimo padarymo. Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje buvo sudaryta speciali pareigūnų grupė. Iš pirminės tyrimo medžiagos buvo žinoma, kad du kaukėti asmenys užpuolė į lauką išėjusią degalinės operatorę, ją nunešė į degalinės patalpas ir surišo rankas, dažais užpurškė vaizdo kameras ir, pagrobę pinigus, pasišalino, praneša Vilniaus policija.

Po dviejų savaičių įtempto ir labai aktyvaus darbo, liepos 19 d. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai sulaikė ir į areštinę uždarė pirmąjį įtariamąjį – aštuoniolikmetį vilnietį. Netrukus buvo sulaikyti dar trys ‒ septyniolikos ir dvidešimt vienerių metų amžiaus vaikinai ir aštuoniolikmetė mergina.

Kriminalistai surinko pakankamai duomenų, kad šie asmenys subūrė organizuotą grupę plėšimui įvykdyti su aiškiu ir iš anksto numatytu vaidmenų pasiskirstymu. Nusikaltimo vykdytojams buvo nupirkti drabužiai, kurie iškart po nusikaltimo sudeginti Nemenčinės miške, mobiliojo ryšio telefonai su išankstinio apmokėjimo planais, buvo įsigytos kitos priemonės ir net lęšiai, keičiantys akių spalvą.

Visi įtariamieji prieš nusikaltimą ir iškart po nusikaltimo audringai pramogavo Palangoje, taip iš anksto apsisaugodami ir sudarydami viziją, kad negalėjo būti Vilniuje nusikaltimo metu.

Jaunatviškas amžius nesutrukdė įtariamiesiems, neturintiems kriminalinės praeities, pakankamai apgalvotai organizuoti nusikaltimą. Jiems iki šiol nėra aišku, kaip kriminalistai juos nustatė ir susekė bei įrodė, padarius šį sunkų nusikaltimą.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už apiplėšimą dalyvaujant organizuotoje grupėje numato laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki dešimties metų.