Per čempionatą, kuris šiemet vyko Čekijos sostinėje, dalyviai naudojo Viduramžių ginklus.

Šio renginio tikslas yra atkurti Viduramžių kovų autentiškumą.

Jų dalyviams reikėjo tokių istorinių ginklų kaip kardai, kirviai ir alebardos kopijų. Vienintelis skirtumas tas, kad ginklų kopijos yra bukos.

Saugumo sumetimais mūšiai vyko prižiūrint patyrusiems teisėjams, tačiau jie neturi jokių taisyklių, išskyrus tai, kad draudžiama durti ar lenkti sąnarius prieš natūralią jų kryptį.

Istoriniai kostimai sveria apie 20 kg ir gali kainuoti tūkstančius eurų.
Šiemet šis renginys vyko jau septintą kartą. 700 riterių iš 35 šalių kovėsi ant Prahos Petrino kalvos.

„Tautų mūšis“ šiemet buvo labai didelis pasaulinis renginys. Įdomūs mūšiai, daug naujų siurprizų iš nacionalinių Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Čekijos respublikos komandų, ir žinoma, labai įnirtinga ir didelė kova tarp Rusijos ir Ukrainos. Kiekvieną kartą būna labai įdomu“, - sakė „Tautų mūšio“ sumanytojas ir organizatorius Antonas Trubnikovas.

Šis renginys pirmą kartą buvo surengtas per vieną viršūnių susitikimą Ukrainoje 2009 metais. Nuo tada šie turnyrai du kartus vyko Ukrainoje, Lenkijoje, Kroatijoje ir Čekijos Respublikoje.

Šiais metais mūšiuose dominavo Ukraina ir Rusija, kuri ir tapo pasaulio čempione. Be Europos šalių, šiame čempionate buvo dalyvių iš JAV, Brazilijos, Čilės, Argentinos, Meksikos, Japonijos, Australijos ir Naujosios Zelandijos.