Septynerių Bana Alabed šiuo metu priversta stebėti, kaip jos gimtasis Alepas lėtai virsta griuvėsių krūva. Mergaitė socialiniame tinkle „Twitter“ skelbia vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti subombarduoto miesto rajonai.

Šiuo metu mažosios Alepo gyventojos paskyrą seka 95 tūkst. interneto vartotojų. B. Alabed patraukė ir garsiosios knygų apie Harį Poterį autorės J. K. Rowling dėmesį. Mergaitės mama rašytojai nusiuntė žinutę, kurioje tikina, kad jos dukra labai mėgsta žiūrėti filmus apie Harį Porterį ir norėtų perskaityti vieną iš jos knygų.

J. K. Rowling į šią „Twitter“ gautą žinutę sureagavo, tačiau nežinojo, kaip gi išsiųsti knygą į karo talžomą Siriją. Knygų autorės asistentė susisiekė su B. Alabed ir paklausė, ar jai tiktų elektroninė knyga.

Mergaitė gavo elektroninę knygą iš J. K. Rowling ir per „Twitter“ atsiuntė žinomai rašytojai padėką. Ji tikina skaitanti tam, kad negalvotų apie karą.

Koks gi naujausias mažosios drąsuolės įrašas? „Labas rytas iš Alepo. Mes vis dar gyvi.“ – štai tokiu širdį veriančiu rytiniu pasisveikinimu dalinasi ji.