Birželio 8 d., 12 val., sostinės policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad V. Druskio gatvėje esančiame bute ką tik buvo apiplėšta 79 metų amžiaus moteris. Į įvykio vietą atskubėję Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad apie 11 val. nukentėjusiajai į laidinį telefoną paskambino policijos pareigūnu prisistatęs asmuo ir paklausė kokiu būdu ji gauna pensiją.

Išgirdęs atsakymą, kad gauna grynaisiais pinigais pašte, skambinęs vyriškis pareiškė, kad jis tiria bylą, kurioje nustatyta, kad paštininkė, susidėjusi su jau sulaikytais Kauno nusikaltėliais, žmonėms pensiją išmoka padirbtais eurais. Todėl tuoj pat atvyks kitas pareigūnas ir patikrins visus namuose turimus pinigus.

Netrukus atvyko vyriškis, kuris parodė laminuotą kortelę su nuotrauka ir užrašais „Policija“, „komisaras“. Vyriškis paprašė pateikti visus namuose turimus pinigus. Įsileistas į butą ir pamatęs, kad jam pateikta net virš 3800 eurų, nusikaltėlis sumušė buto šeimininkę ir greitai pasišalino su pagrobtais pinigais. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus nusikaltimo, praneša Vilniaus apskrities policija.

Intensyviai dirbę tyrėjai rugpjūčio 25 d. pasibeldė į dviejų Molėtų rajono gyventojų duris - dėl šio nusikaltimo buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę 36-erių ir 39-erių metų amžiaus piliečiai. Atlikus pas juos kratas, buvo rasti mobilūs telefonai, įvairūs dokumentai, laminuotos kortelės su užrašu „Policija“ ir įklijuotomis nuotraukomis, bei kiti daiktai.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi duomenų, kad įtariamieji šių metų vasarą galėjo padaryti panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų Klaipėdos, Panevėžio, Telšių, Kauno ir Utenos apskrityse, todėl nukentėjusius nuo šių asmenų ar turinčius kitokios informacijos apie jų nusikalstamą veiklą prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais 8 700 6 5373 arba (8 5) 271 6133

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180-o straipsnio 2-oje dalyje numatyta, kad už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.