Berniuką į policijos komisariatą atlydėjo tėtis Sigitas, kuris sakė, kad sūnui jau seniai labai patinka sukarintos organizacijos – domisi kariuomene, policija, todėl jau kurį laiką lanko jaunųjų šaulių būrelį ir ten yra vienas jauniausių.

Abhajus policijoje susipažino su kinologu ir jo keturkoju kolega, apsilankė areštinėje, apžiūrėjo specialiąsias priemones, išbandė Kelių policijos tarnybos automobilį, pasimatavo specialiąją aprangą. Būtent, mobiliosios kuopos pareigūno darbas Abhajui pasirodė įdomiausias dėl akį traukiančios aprangos ir įvairios ginkluotės.

Įvairūs žaisliniai ginklai yra vieni mėgstamiausių Abhajaus žaislų. Tėtis pasakoja, kad „neapsiginklavęs“ sūnus net iš namų niekur neina.

Abhajus prisipažįsta, kad norėtų būti kariu arba policininku, o komisariate labai patiko pasimatuoti specialiąją aprangą ir apžiūrėti areštinę.

Šiaulių policijos bendruomenės pareigūnai daug dėmesio skiria bendravimui su jaunimu. Visą vasarą kvietė moksleivius jungtis prie akcijos „Būk kietas“ ir geriau rinktis sporto treniruotes, o ne svaiginimąsi alkoholiu ar rūkymą. Pareigūnai kas savaitę lankosi įvairiose ugdymo įstaigose, mokiniams organizuoja laisvalaikio užsiėmimus.