Balandžio 30 d., apie 18.10 val., patruliuojantys Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai, Elektrėnuose pastebėjo įtartiną automobilį BMW su išdaužtu priekinių kairiųjų durelių stiklu. Buvo nuspręsta automobilį patikrinti. Pareigūnui einant sustabdyto automobilio link, jo vairuotojas staigiai pradėjo važiuoti ir, padidinęs greitį, spruko.

Automobilį bandyta stabdyti šviesos ir garso signalais, tačiau jo vairuotojas į teisėtus pareigūnų reikalavimus sustoti nereagavo ‒ vis didino greitį, pavojingai manevravo, keldamas pavojų kitiems eismo dalyviams ir kartu važiavusiems keleiviams, nepaisė nei kelio ženklų, nei leistino greičio, lėkė Naujųjų Kietaviškių link. Bėglio persekiojimas truko neilgai ‒ pasibaigus degalams, BMW netrukus sustojo kelio važiuojamosios dalies viduryje.

Automobilio vairuotojas pats bandė išsiropšti iš automobilio pro durelių langą, bet nesėkmingai. Pareigūnas jį ištraukė iš automobilio, paguldė ant žemės ir surakino antrankiais. Iš automobilio buvo ištraukti dar du keleiviai ir abu paguldyti ant žemės, praneša Vilniaus apskrities policija.