Ji teigia, kad D. Trumpas, bandydamas išsiginti jam metamų kaltinimų, melavo ir ją šmeižė. Toks elgesys moteriai ne tik sukėlė daug streso, bet ir atnešė finansinių nuostolių.

Bylą inicijavo kadaise D. Trumpo realybės šou „The Apprentice“ (liet. Mokinys) dalyvavusi Summer Zervos. Moteris teigia, kad kreiptis į teismą ją paskatino D. Trumpo bandymai išsisukti ir melas bei šmeižtas, kurio kampaniją jis pradėjo praeitą spalį – prieš pat lapkričio 8 dieną vykusius rinkimus, kai S. Zervos ir jos likimo draugės viešai prabilo apie nederamą tuometinio kandidato į prezidento postą elgesį ir seksualinio turinio užuominas.

Per spaudos konferenciją Los Andžele sausio 17 dieną, kurios metu oficialiai pranešta žinia apie bylą, S. Zervos pabrėžė, kad bene vienintelis jos tikslas – priversti D. Trumpą tiesiog atsiprašyti.

Moters interesus ginanti garsenybių advokatė Gloria Allred tvirtina, kad byloje prieš D. Trumpą pasinaudos visomis įmanomomis teisinėmis priemonės ir sieks atsiprašymo bei melagingų pareiškimų paneigimo.

Bylos dokumentuose teigiama, kad 2007 metų gruodį savo biure D. Trumpas per prievartą pabučiavo S. Zervos, o vėliau viešbutyje Berveli Hilse per darbo pokalbį ją ne tik bučiavo be jos sutikimo, bet ir lietė krūtis ir bandė perversti ant lovos.

S. Zervos ir kitos D. Trumpo seksualinio priekabiavimo aukomis tapusios moterys nusprendė nebetylėti į viešumą iškilus 2005 metais darytam įrašui, kuriame D. Trumpas giriasi su moterimis galįs elgtis kaip panorėjęs, net čiupti už intymiausių vietų.

Vėliau JAV prezidentu išrinktas politikas ir verslininkas atsiprašė, tačiau pareiškė, kad pokalbio būta neformalaus, esą iš tikrųjų jis taip niekada nesielgęs.