Tokios sankcijos kanalas susilaukė dėl praėjusiais metais lapkričio 19 dieną laidoje „Paklydimo teritorija“ paskleistos informacijos, kuri, kaip nurodoma, „daugeliu atvejų nebuvo paremta įrodymais“, o programos žiūrovai buvo „nuteikinėjami priešiškai, kurstoma tautinė nesantaika ir karinės nuotaikos“.

Šioje laidoje Baltijos šalys buvo pristatomos kaip nacistinės ideologijos rėmėjos, pabrėžiamas antirusiškas nusistatytas, netgi cituojamas Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis, kuris 2012 m. yra pasakęs, kad buvusius Latvijos SS legionierius nusikaltėliais gali laikyti tik bepročiai. Latvijos valstybės vadovas išties yra pasakęs tokius žodžius, aiškindamas, kodėl Latvijoje kovo 16 dieną kiekvienais metais vyksta legionierių, Antrojo pasaulinio karo metais kovojusių nacistinės Vokietijos pusėje, pagerbimas.

„Mes nustatėme pažeidimą, tiesa, pirmą kartą. Tą patvirtino ir ekspertai, todėl manome, kad tikslinga taikyti tuos pačius apribojimus, kuriuos kitiems kanalams mes taikėme prieš pusmetį. Taigi trims mėnesiams ribosime trečiųjų šalių regtas laidas“, - sakė komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.