„Šiandien kaip tik turime partijos valdybos posėdį, R.Malinauskas pats turės atsakyti į kai kuriuos mūsų jam numatytus užduot klausimus, ir mano bus pasiūlymas, kol yra specialusis liudininkas, galėtų partijos savo narystę sustabdyt“, – antradienį per spaudos konferenciją Vyriausybėje sakė A.Butkevičius.

Tuo tarpu pagrindo R.Malinauskui nusišalinti nuo mero pareigų A.Butkevičius sakė nematantis. „Aš manau, kad ne, aš tikiuosi, kad teismas arba teisėsaugos institucijos artimiausiu metu užbaigs tyrimą ir bus atsakyti visi klausimai. Dėl ko aš pasakiau, kad reikėtų sustabdyti partijos narystę, kad nebūtų spekuliuojama partijos atžvilgiu, nes tuo pasinaudoja oponentai, artėjant rinkimams išnaudoja juodąsias technologijas ir, aišku, visuomenėje formuoja tam tikras neigiamas nuostatas partijos atžvilgiu“, – sakė A.Butkevičius.

Pats R.Malinauskas tvirtino su premjeru šio klausimo neaptaręs ir norintis išgirsti jo „žodžius ir argumentus“, tačiau sakė nematantis, dėl ko reikėtų trauktis iš partijos ar stabdyti narystę joje.