Netrukus po to, kai minėtas vaizdo įrašas paplito visuomenės informavimo priemonėse internete, buvo nustatytas šiame įraše užfiksuotas smurtą patyręs asmuo.

Paaiškėjo, kad įvykis trejų metų senumo.

Policija apklausė nukentėjusįjį asmenį. Įtariamųjų ratas policijai yra žinomas, aiškinamasi dėl kiekvieno iš asmenų veiksmų nukentėjusiojo atžvilgiu.

Kauno apygardos prokuratūroje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal 140 str. 3 d.

Nukentėjusiam šiuo metu – 17 metų

Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybos viršininkas Donatas Mažeika žurnalistams spaudos konferencijos metu patikino, kad nukentėjęs asmuo jau žinomas. Vaizdo įrašo padarymo metu jam buvo 14 metų, šiuo metu – 17. Išgirdęs apie išplatintą įrašą, jis pats kreipėsi į policiją.

„Informaciją gavome šiandien ryte, išsaugojome visus įrodymus – patį įrašą, su juo susijusią informaciją. Nukentėjęs asmuo buvo apklaustas, šiuo metu nustatomi jo skriaudikai“, – sakė jis.

Anot D. Mažeikos, konfliktas vyko Kaune. Atskleisti daugiau tyrimo detalių, kol jis nėra baigtas, jis nesutiko.

„Tik gavę vaizdo įrašą mes atkreipėme dėmesį, kad vaizdo įrašas darytas ne šiandien ir ne vakar. Filmavimui buvo panaudotas toks įrenginys, kuris buvo kelių metų senumo, tad iš karto padarėme išvadą, kad jis gali būti padarytas anksčiau“, – patikino D. Mažeika.

Nepaisant to, kad įvykis nutiko prieš trejus metus, senaties terminas nėra suėjęs ir surasti skriaudikai bausmės neišvengs. Už tokią nusikalstamą veiką Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalyje numatyta laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų.

Pareigūnas atkreipė dėmesį, kad iš karto po įvykio nukentėjęs nesikreipė.