Policijos pareigūnai informuoja, kad liepos 7-osios vakarą, apie 23.30 val. policijos pareigūnų, užtikrinusių eismo saugumą Tauragės rajone, kelyje Kryžkalnis–Rietavas–Vėžaičiai, dėmesį patraukė „Audi A6 Avant“ automobilio vairuotojas. Kilo įtarimų, kad vairuotojas - girtas.

Pareigūnams pradėjus stabdyti automobilį, vairuotojas nė nemėgino sustoti, o spustelėjęs greičio pedalą nuvažiavo Šiaulių kryptimi. Sprukdamas nuo policijos pareigūnų, kurie jį vijosi su įjungtais švyturėliais ir garso signalu, vairuotojas keletą kartų kirto ištisinę kelio ženklinimo juostą, kelyje įrengtas eismo saugumo saleles lenkė išvažiuodamas į priešpriešinę eismo juostą.

Vairuotoju pasukus į žvyrkelį, vedantį link Stulgių kaimo (Kelmės r.), policijos pareigūnai užblokavo kelią ir sustabdė pažeidėją. Nuo dvidešimt devynerių vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas, o judesiai buvo nekoordinuoti – alkoholio matuokliu jam nustatytas vidutinis 2,01 promilių girtumas.

Vairuotojui gresia bauda nuo trijų tūkstančių iki keturių tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinis areštas nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.