„Šį savaitgalį nukentėjau nuo grupelės agresyviai nusiteikusių jaunų žmonių, kurie inicijavo konfliktą lygioje vietoje visiškai manęs nepažinodami, vėliau mane sumušė, apvogė ir apgadino mano turtą. Kadangi ši grupelė nebuvo laiku sulaikyta, tik informacijos paviešinimas galėtų apsaugoti visuomenę ir kuo greičiau nustatyti įtariamuosius“, - laiške redakcijai parašė nukentėjęs žmogus.

Tą vakarą Vasaros estradoje vyko grupės SEL koncertas. Su renginio organizatoriais dirbo ir reklamos specialistas iš Vilniaus. Savo automobilį jis buvo pastatęs koncerto dalyviams ir organizatoriams specialiai skirtoje aikštelėje už estrados.

Kadangi iš organizatorių aikštelės gatvę pasiekti galima tik dviratininkams ir pėstiesiems skirtais keliukais, reklamos specialistas nusprendė išvažiuoti likus 10 minučių iki koncerto pabaigos. Tikėjosi išvengti besiskirstančių žmonių minios. Deja, nepavyko.

Vos išvažiavus iš organizatorių parkavimo aikštelės, kelią automobiliui užstojo grupelė akivaizdžiai girtų jaunuolių. Jie nesitraukė iš kelio, ėmė šaukti: „Ko tu čia važiuoji dviračių takais?! Apsisuki ir važiuoji iš čia!“. Bet už nugaros buvo akligatvis.

Jaunuolių vis daugėjo, dalis jų sugulė ant variklio dangčio. Užpultasis bandė skambinti pagalbos telefonu 112, tačiau toje parko vietoje nėra ryšio.

Netrukus kai kurie iš užpuolikų ėmė brautis į saloną, traukti vairuotoją iš automobilio. Mašinoje buvo tik vienas vyras - vairuotojas (kartu važiavo trys merginos). Jam teko vienam, išlipus iš automobilio, aiškintis su užpuolikais.

Po kelių akimirkų, už kelių metrų nuo automobilio, kažkas smogė vilniečiui į nugarą, jis parkrito. Tada jį ėmė spardyti visi, kas galėjo pasiekti. Jo manymu, spardė maždaug aštuoniese.

Ištrūkęs vairuotojas grįžo į savo BMW. Grįžo be akinių, šerpės, su suplėšytais marškiniais ir sudaužytu brangiu laikrodžiu. Netrukus pastebėjo, kad ant piršto nebėra auksinio vardinio žiedo.

Vairuotojas ėmė važiuoti atbulas, o užpuolikai puolė daužyti automobilį. Mašiną daužė akmenimis, buteliais, spardė.

Apsaugos zona buvo netoliese, tačiau joje buvę apsaugininkai ir policininkai per žmonių minią incidento nepastebėjo. Pasiekęs apsaugos zoną vilnietis iškart kreipėsi į pareigūnus. Bet po kelių minučių policininkai užpuolimo vietoje įtariamųjų jau nerado.

Užpuolimas nufilmuotas automobilyje buvusiu vaizdo registratoriumi. Beje, jo laikrodis rodo valanda ankstesnį laiką - viskas įvyko apie 0.30 val.

Tą pačią naktį nukentėjęs vilnietis parašė pareiškimą policijai. Pareigūnai vėliau paėmė pirštų ir delnų atspaudus nuo automobilio.

Likusią nakties dalį sumuštasis praleido Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kur nustatyti galvos, veido ir viso kūno sužalojimai.

Atlikta automobilio (neapdrausto KASKO) apgadinimo ekspertizė. Pasak nukentėjusiojo, beveik neliko nei vienos nepaliestos kėbulo detalės – daugybė įlenkimų, sudaužyti priekinis ir vairuotojo pusės stiklai, nurautas galinis valstybinis numeris ir t.t.

Bendra (automobilio apgadinimai, pagrobti arba sugadinti daiktai) žala įvertinta 20 tūkst. litų.