Buvo pranešta, kad mergina Linkuvoje iš namų išėjo balandžio 11 d., apie 9 val., ir dingo be žinios. Paieškose dalyvavo ne tik policijos pareigūnai, bet ir vietos gyventojai bei ugniagesiai. Jie išnaršė vandens telkinius. Praėjusią parą net išsausino šulinį.

Pareigūnams talkino Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės kinologas su šunimi ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis, tačiau paieškos ilgą laiką buvo bergždžios.

Policija praneša, kad buvo tiriamos įvairios moters dingimo versijos, apklausiami kaimynai, artimieji, kiti žmonės, pažinoję šią šeimą. Buvo gauta dviprasmiškos informacijos, leidžiančios įtarti, kad prieš moterį buvo padarytas sunkus nusikaltimas.

Pareigūnams kilus abejonių dėl dingusiosios sugyventinio kai kurių paaiškinimų ir kitų įvykio aplinkybių, buvo nutarta detaliai ištirti vieną versiją – nužudymo.

Kai dingusiojo byloje pradedama tirti nužudymo versija, būtina pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

Balandžio 17 d. jis buvo pradėtas. Šios dienos rytą pareigūnai sulaikė 22 metų Samantos Rakauskaitės sugyventinį. Po pietų netoli Muravoto tvenkinio esančiame vandens telkinyje buvo rastas ir dingusios, įtariama, nužudytos moters kūnas.