Tikroji Džeko Skerdiko, kurio šiurpios žmogžudystės 1888 metais kėlė siaubą tamsiuose Vaitčepelo lūšnynuose Rytų Londone, tapatybė buvo paslaptis nuo pat tų laikų. Tarp dešimčių įtariamųjų buvo ir karališkųjų asmenų, ir ministrų pirmininkų, ir batsiuvių.

Tačiau DNR pavyzdžiai, paimti nuo šaliko, rasto vienos žmogžudystės vietoje, atitiko ir tos aukos, ir vieno įtariamojo giminaičių DNR, tad dabar Džeko Skerdiko tapatybė yra neabejotinai nustatyta, tvirtina Russellas Edwardsas.

Pasak jo, tas liūdnai pagarsėjęs žudikas yra Aaronas Kosminskis, kirpėju dirbęs žydų emigrantas iš Lenkijos.

R.Edwardsas, verslininkas, besidomintis Skerdiko istorija, 2007 metais aukcione nusipirko sukruvintą Victorios laikų šaliką, kuris, kaip teigiama, yra paimtas iš Skerdiko ketvirtosios aukos Catherine Eddowes nužudymo 1888 metų rugsėjo 30 dieną vietos.

Policijos seržanto pareigas ėjęs Amosas Simpsonas, kuris buvo nužudymo vietoje, gavo vyresnybės leidimą paimti šaliką savo žmonai siuvėjai, bet jai kėlė siaubą mintis panaudoti sukruvintą šaliką.

Šalikas buvo iš kartos į kartą perduodamas tiesioginiams to policininko palikuoniams, kurie jį laikė neplautą, dėžėje. Kelerius metus šalikas buvo Skotlandjardo nusikaltimų muziejuje, kuris jį buvo pasiskolinęs.

R.Edwardsas norėjo išsiaiškinti, ar DNR technologijos gali įtikinamai susieti šaliką su tos žmogžudystės vieta.