Prieš sulaikymą jie Vilniuje, S. Dariaus ir S. Girėno g., prie prekybos centro „Maxima“ esančiuose krūmuose, paliko paketą, kuriame buvo apie kilogramą heroino.

Įtariamieji uždaryti į areštinę.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą prašydama abu suimti 3 mėnesiams. Teismas leido suimti juos 2 mėnesiams.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Tomas Uldukis DELFI papasakojo, kad minėtasis kilogramas heroino - tik dalis to, ką šie tadžikai atvežė į Vilnių. Per pusantros tyrimo dienos pareigūnai iš viso surado 12 kilogramų, įtariama, heroino, kuriuos atgabeno šie įtariamieji.

Vilniaus čigonų tabore dozė šio narkotiko (maždaug dešimtoji dalis gramo) parduodama už 6 eurus. Tad 12 kilogramų vertė mažmeninėje rinkoje - apie 720 tūkst. eurų. Bet turint mintyje, kad čigonai narkotikus labai smarkiai atskiedžia (įprastas heroino grynumas tabore - 10-15 proc., ekspertų užfiksuotas didžiausias grynumas - 30 proc.), šios siuntos kaina gali būti daug didesnė, gerokai viršyti milijoną. Tai paaiškės, kai ekspertai ištirs heroino koncentraciją aptiktuose milteliuose.

Oficialus šių užsieniečių lankymosi Lietuvoje tikslas - naudotų automobilių pirkimas.

Labai panaši byla buvo iškelta ir 2013 m., kai policija sučiupo du tadžikus su 10 kilogramų heroino. Jiedu irgi buvo naudotų automobilių pirkliai ir tiekdavo narkotikus Vilniaus čigonams. Užpernai dėl šios bylos buvo kilęs didžiulis skandalas - 2014-ųjų vasario pradžioje teisėsaugininkus, visuomenę ir politikus pribloškė Vilniaus apygardos teismo teisėjas Arūnas Kisielius - jis nurodė pagrindinį milijoninės narkotikų kontrabandos įtariamąjį Komildzhoną Umarovą paleisti iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus. Po to įtariamasis pabėgo iš Lietuvos ir ieškomas iki šiol.