Vaizdo įraše girdima, kaip pėstininkams šturmuojant namus, aidi šūviai. Matoma, kaip ant grindų guli sužeistas pėstininkas, o kitas perspėja: „Vienas mūsiškis sužeistas“.

Taip pat nufilmuota, kaip kitas Meksikos jūrų pėstininkas operacijos metu detonuoja kelias granatas. Galiausiai, patekę į namus, pareigūnai užčiuopia dar karštus nusikaltėlio pėdsakus.

Vaizdo medžiagoje matoma, kaip operaciją vykdantys pareigūnai skuba laiptais aukštyn į miegamąjį, iš kur Neūžauga sugebėjo pasprukti pro slaptas duris, paslėptas už veidrodžio, ir specialiu tuneliu patekti į miesto kanalizacijos sistemą. Nepaisant to, sulaikymo operacijos galiausiai būta sėkmingos.

Vaizdo įraše girdima, kaip misiją vykdantys jūrų pėstininkai klausia verkiančios moters: „Kur jis?“.

„Nežinau“, – nuskamba atsakymas.

Liūdnai pagarsėjęs Sinaloa narkotikų kartelio vadas buvo sulaikytas penktadienį po pusę metų trukusios paieškų operacijos. Liepą nusikaltėlių vadas paspruko iš Meksikos ypatingo saugumo kalėjimo.

Prieš atsidurdamas pareigūnų rankose, nusikaltėlis kelias valandas praleido savo slėptuvėje, kol jo žmonės bandė nukreipti jūrų pėstininkų dėmesį. Skelbiama, kad operacija vykdyta nusikaltėlio gimtajame Sinaloa Močiso mieste. Pradėjus lyti ir vamzdžiams prisipildžius vandens, Neūžauga buvo priverstas lįsti lauk iš savo slėptuvės netoliese degalinės (maždaug už 1,5 kilometrų nuo namų). Grasindamas ginklu, jis pavogė automobilį.

Jūrų pėstininkai įėjimo į slaptą tunelį, kuriuo iš namų ir paspruko Neūžauga, ieškojo geras 90 minučių – per tą laiką jis ir sugebėjo vėl pasprukti. Laimei, neilgam.

Namuose jūrų pėstininkai už šaldytuvo aptiko dar vieną skylę, kuri tik patvirtino hipotezę, kad nusikaltėlis turėjo pasirengęs dar vieną pabėgimo planą. Be to, pareigūnai viename iš penkių namų vonios kambarių aptiko dvi persigandusias besislepiančias moteris.

Vaizdo įraše matomos ir krauju nutaškytos bei kulkų suvarpytos baltos namo sienos. Pirmame namo aukšte esančiame Neūžaugos miegamajame – plačiaekranis televizorius ir sofa, ant kurios mėtėsi leidžiamo testosterono buteliukai, švirkštai, antibiotikai ir prezervatyvai.

Skelbiama, kad jūrų pėstininkai, įsiveržę į namus, aptiko 15 Neūžaugos parankinių, ginkluotų automatiniais šautuvais ir granatsvaidžiais. Per susišaudymą penki smogikai buvo nukauti, vienas iš jų nukrito nuo stogo, o kitam pavyko ištrūkti į gatvę, tačiau netrukus jis nuo šautinių žaizdų mirė.