Tokia tvarka Lietuvoje jau yra galiojusi anksčiau. Kai poilsio dienos buvo perkeliamos, turėjome daugiau ilgųjų savaitgalių, o tarp nedarbo dienų įsiterpiančias darbo dienas atidirbdavome artimiausiais šeštadieniais.

„Yra įvairios nuomonės. Kad pasikeitė, nepasikeitė – tai priklauso nuo skaičiavimų, atostogų „paėmimo“ būdų, bet, matyt, reikia atsižvelgti į darbuotojų nuogąstavimus, kad, ir atostogų terminais kalbant, sąlygos jiems, bent jau šiandien, turint tokį psichologinį nusiteikimą, blogėja“, – tiesioginėje DELFI konferencijoje kalbėdamas apie naujame Darbo kodekse įvardytą atostogų trukmę, pastebėjo S. Skvernelis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sakė, kad turime atkreipti dėmesį ir į laiko keitimo klausimą.

„Mes turime reaguoti į žmonių norą, kad nebūtų keičiamas laikas. Kiek žinau, iki sausio 1 turime pateikti savo nuomonę, kaip ES šalis, tą turime padaryti, nes dauguma gyventojų nenorėtų, kad laikas būtų keičiamas, tai sukelia labai daug streso“, – aiškino R. Karbauskis.