Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, kovodami su narkotinių medžiagų vartojimu bei platinimu, nuolat organizuoja tikslines policines priemones. Padidintas dėmesys skiriamas taksi vairuotojams, vežantiems keleivius į čigonų taborą ar jo prieigas.

Rugpjūčio 24 d. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato kriminalistai organizavo tikslinę policinę priemonę. Įtarus, kad išplatintos narkotinės medžiagos, S. Dariaus ir S. Girėno g., Vilniuje, pareigūnai sustabdė patikrinimui automobilį „Audi“, vairuojamą vyro (gim. 1962 m.). Keleivio (gim. 1982 m.) apžiūros metu kriminalistai rado 4 folijos lankstinukus su, įtariama, narkotine medžiaga.

Pavėžėjimo paslaugas teikusiam vairuotojui pareikšti įtarimai dėl lenkimo vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 264 str.) ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.).

Rugpjūčio 25 d. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai vėl organizavo tikslinę policinę priemonę. Eišiškių pl. buvo sulaikytas taksi vairuotojas (gim. 1968 m.) ir keturi keleiviai – dvi moterys (gimusios 1983 m. ir 1977 m.) bei du vyrai (gimę 1983 m. ir 1994 m.), važiuojantys iš taboro. Pareigūnams patikrinus taksi automobilio saloną, jo viduje rasta 8 folijos lankstinukai su, įtariama, narkotine medžiaga – heroinu. Taip pat vienos moters apžiūros metu rasta 9 folijos lankstinukai.

Taksi vairuotojui pareikšti įtarimai dėl lenkimo vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 264 str.) ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.).

Moteriai teks atsakyti už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.), vienam iš vyrų – už lenkimą vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 264 str.).

Už šias nusikalstamas veikas taksi vairuotojui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.