Po daugiau kaip valandos stovėjimo ant tūpimo tako, lėktuvo durys atsidarė ir nusileido pirma moterų ir vaikų grupė.

„Pirmoji grupė keleivių – moterų ir vaikų, išleidžiama dabar“, – tviteryje pranešė premjeras J.Muscatas, vėliau pridūręs, kad iš lėktuvo išleidžiama iš viso 50 keleivių.

Bendrovės „Afriqiyah Airways“ lėktuvas „Airbus A320“ pakilo iš Sabhos Libijos pietuose ir vidaus reisu turėjo skristi į šios šalies sostinę Tripolį, bet buvo nukreiptas į Maltą.

„Afriqiyah“ lėktuvas, (skridęs) iš Sabhos į Tripolį, buvo nukreiptas ir nutūpė Maltoje. Saugumo tarnybos koordinuoja operacijas, – savo oficialioje Twitter paskyroje rašė premjeras. – Nustatyta, kad ... lėktuve buvo 111 keleivių: 82 vyrai, 28 moterys, 1 vaikas.” Lėktuve taip pat buvo septyni įgulos nariai.

Vėliau J.Muscatas pasikalbėjo su paskirtuoju Libijos premjeru Fayezu al Sarraju – šios Šiaurės Afrikos valstybės jaunos vienybės vyriausybės vadovu.

Maltos oro uoste lėktuvą ant tūpimo tako buvo apsupusios kariškių transporto priemonės. Iš pradžių visi į Maltą skridę lėktuvai buvo nukreipiami į oro uostus Italijoje; skrydžiai iš Maltos buvo atidėti.