Policijos pranešime sakoma, kad 48 metų mikroautobuso vairuotojas buvo „sulaikytas visuomenės narių įvykio vietoje ir po to suimtas policijos“ po incidento netoli Finsberio parko mečetės, esančios Septynių Seserų kelyje.

Britanijos musulmonų tarybos vadovas Harunas Khanas
sakė, kad mikroautobuso vairuotojas „sąmoningai“ rėžėsi į žmones, ėjusius iš naktinių pamaldų per musulmonų šventąjį Ramadano mėnesį.

Laikraštis „The Evening Standard“ rašo, kad iš mikroautobuso vyras smogė peiliu mažiausiai vienam žmogui. Policija šį įvykį apibūdino kaip „rimtą incidentą“.

Ministrė pirmininkė Theresa May pasmerkė šį „baisų incidentą“, o opozicinės Leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas sakė esantis „visiškai sukrėstas“.

Įvykio vieta yra J.Corbyno Šiaurinėje Islingtono rinkimų apylinkėje.
Finsberio parko mečetė anksčiau buvo žinoma kaip radikalių islamistų centras, bet pastaraisiais metais, pasikeitus vadovybei, šie maldos namai smarkiai pasikeitė.

Mečetės ankstesnis imamas Abu Hamza 2015 metais Niujorke buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už terorizmą.

Birželio 3 dieną trys kovotojai, apsijuosę mirtininkų bombų muliažais, mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius ant Londono tilto ir iššokę iš mašinos puolė badyti praeivius šalimais esančiame sostinės rajone.

Jie nužudė aštuonis žmones, kol galiausiai buvo nukauti policijos.
Londono meras Sadiqas Khanas po šios atako sakė, kad mieste rasistinių incidentų padaugėjo 40 proc., o prieš musulmonus nukreiptų incidentų – penkiskart.