Kaip ir tikėtasi sostinėje kalbinti praeiviai saugumo klausimu buvo kategoriški – kone visi įvardijo, jog bene daugiausia nelaimingų įvykių vyksta dėl greitį mėgstančių vairuotojų. Tiesa, lenktynininkas Antanas Juknevičius nustebino, nes saugumo problemos priežastį įžvelgė visai kitur.

Garbaus amžiaus vilnietis Kazimieras, paklaustas ką galvoja apie leidžiamą greitį mieste viršijančius vairuotojus, buvo kategoriškas ir nedelsiant pažeidėjus išvadino bepročiais. „Nepagalvoja visai, nors ir mato gi jie, kad pavyzdžių pilna visuomenėj. Galvoja turbūt, kad jam to neatsitiks. Man jau metų labai daug, aš dėl savo ir kitų saugumo net negalvoju apie vairavimą, bet kai pamatau gatvėje su prabangiais automobiliais lankstančiais jaunuoliais, imu galvoji, kad jau geriau aš vairuočiau”, – mintimis dalijosi senjoras.

Ieškant atsakymų, kodėl sostinėje dažniausiai vyksta avarijos, specialiai DELFI vienas garsiausių Lietuvos lenktynininkų, jau šeštus metus besirengiantis dalyvauti prestižiniame Dakaro ralyje, Antanas Juknevičius sutiko pasidalinti savo įžvalgomis bei, parodyti, kaip tinkamai elgtis klaidinančiose Vilniaus vietose. Daugiau apie tai video reportaže.